COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 9 articles amb l'etiqueta "Educació inclusiva"

Inserció laboral i discapacitat

05.07.22 / Bloc

No només treballem per tenir un sou a final de mes. El component social de la nostra activitat laboral també pot tenir un impacte positiu a la nostra vida.

Veure més >

Les set competències acadèmiques que s'adquireixen amb el lleure educatiu

22.11.21 / Bloc

Les activitats de lleure educatiu ajuden els infants i adolescents a créixer com a persones i en el seu desenvolupament escolar. Això ho aconsegueix amb set competències acadèmiques que adquireixen amb aquestes activitats:  matemàtica, lingüística, digital, aprenentatge, social i cívica, consciència i expressió cultural, així com el sentit de la iniciativa. 

Veure més >

Com implementar l’ètica en la pràctica quotidiana de les professions socioeducatives

25.10.21 / Bloc

Avui dia, ningú no discuteix que l'ètica és un element central de la pràctica de qualsevol professió, especialment, en aquelles que tenen a veure amb acompanyar les persones. Aquestes són professions on no es pot ser neutral i mantenir-se al marge, sinó que cal influir en la realitat, però treballant des de la imparcialitat.

Veure més >

Vetllem pels vetlladors?

06.07.20 / Bloc

La figura del vetllador/a (també anomenat Auxiliar d’Educació Especial) dins dels centres educatius és una realitat que fa palesa la necessitat de disposar de professionals que acompanyin alguns dels infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE) als centres educatius. 

Veure més >

8M: on són les dones? On són els homes?

09.03.20 / Bloc

Algunes organitzacions pensen molt en com promoure la participació de les dones però poc en com redefinir i co-crear espais que les dones tinguin la possibilitat de dissenyar i definir des de l’arrel.

Veure més >

El repte de la inclusió a la societat, el gran paper dels Certificats de Professionalitat

04.11.19 / Bloc

Per tal de poder ajudar a avançar cap a la construcció de societats cada cop més inclusives neix la necessitat de fer formació en Certificats de Professionalitat (CP).

Veure més >

La normalitat com a generadora d’exclusió

17.04.19 / Bloc

Ser “normal” és impossible, en primer lloc, perquè els éssers humans ens caracteritzem per la nostra diversitat individual i, en segon terme, perquè la “normalitat” no existeix, és només una construcció social.

Veure més >

L'escola inclusiva i la figura del vetllador/a escolar

17.10.17 / Bloc

En els seus inicis els infants amb necessitats educatives especials s’introduïren en el sistema educatiu a través de les escoles d’educació especial que eren centres educatius especialitzats on els alumnes seguien un itinerari curricular alternatiu en funció del dèficit o trastorn que presentessin. 
Des d’aquest model es fomentava la segregació i l’exclusió social d’aquests infants i partien d’una visió d’aquests infants centrada en el seu dèficit o trastorn i un plantejament educatiu que donava rellevància als aprenentatges de tipus conceptual.

Veure més >

L’esport per a la inclusió social

24.07.17 / Bloc

La inclusió es pot definir com la flexibilització dels diferents paràmetres educatius que permet comprendre la diversitat existent a l’aula, alhora, s'ha de plantejar com una oportunitat per a enriquir-nos, créixer i aprendre mútuament. La pràctica i aprenentatge de l’esport esdevé una eina educativa realment inclusiva ja que els infants capten la informació enviada pel docent mitjançant tres tipologies de canals diferents: el visual, l’auditiu i el cinestèsic. També fomenta la inclusió de persones amb diversitat funcional i col·lectius en risc d’exclusió social en un entorn determinat. Mitjançant l’esport es pot oferir un important intercanvi cultural, la millora de la dimensió social-comunitària i l’afectiva-emocional, així com l’adquisició de rutines i d’hàbits higiènics, entre d’altres.

Veure més >